Van Rompej: Tim UN što pre da objavi rezultate istrage

Izvor: Blic, 05.Sep.2013, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Rompej: Tim UN što pre da objavi rezultate istrage

Sankt Peterburg - Predsednik Saveta EU Herman Van Rompej pozvao je danas u Sankt Peterburgu istražitelje UN zadužene za istragu o hemijskom napadu u Siriji da što pre objave podatke o tom slučaju kako bi medjunarodna zajednica mogla da odluči kako da reaguje.

U neuobičajeno oštroj izjavi novinarima, Van Rompej je ocenio da je napad 21. avgusta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Damasku, u kojem je poginulo više stotina ljudi, bio "očigledno kršenje medjunarodnog prava i zločin protiv čovečnosti".

On je, međutim, ukazao i da je suviše rano za vojni napad na sirijski režim, kao odogovor Zapada na navodno korišćenje hemijskog oružja u Siriji. Evropski zvaničnik pozvao je lidere okupljene na samitu G20 u Sankt Peterburgu da pronađu političko rešenje za krizu sa Sirijom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tim UN što pre da objavi rezultate istrage

Izvor: Akter, 05.Sep.2013

Predsednik Saveta EU Herman Van Rompej pozvao je istražitelje UN zadužene za istragu o hemijskom napadu u Siriji da objave podatke o tom slučaju

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.