Vals dolazi s podrškom približavanju Srbije EU

Izvor: Beta, 05.Nov.2014, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vals dolazi s podrškom približavanju Srbije EU

BEOGRAD, 5. novembra 2014. (Beta) - Poseta predsednika Vlade Francuske Manuela Valsa (Valls) Srbiji 6. i 7. novembra doprineće jačanju saradnje dve zemlje u svim domenima, posebno ekonomskom, ocenila je u sredu abasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro.

Ističući politički značaj posete, pre svega vezano za pregovore Srbije sa Evropskom unijom (EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ), Moro je rekla da će Vals u Beogradu preneti podršku Francuske približavanju Srbije Uniji.

Poseta premijera je vrlo značajna za francusko-srpske odnose, u godini koja je pozitivna u tom pogledu budući da su predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić u maju i julu posetili Francusku, rekla je ambasadorka za agenciju Beta.

Premijera Valsa će u Beogradu pratiti veliki broj poslovnih ljudi iz Francuske i biće održan francusko-srpski poslovni forum u četvrtak posle podne.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.