V.Britanija podržava Srbiju na putu evrointegracija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

V.Britanija podržava Srbiju na putu evrointegracija

Bez obzira na to što Velika Britanija izlazi iz EU i dalje će mo podržavati Srbiju na evropskom putu izjavio je u emisiji Pravi ugao RTV-a britanski ambasador u Beogradu Denis Kif.

Tvrdnje da Britanske obaveštajne službe pomažu i asistiraju u protestima koji se ovih dana dešavaju u Beogradu i još nekim gradovima Srbije, ambasador je nazvao neozbiljnim , dodajući da ne veruje u teorije zavere.

Komentarišući nedavno završene predsedničke izbore u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kif je rekao da je bio posmatrač sa mnogim drugim posmatračima , ali i misijom OEBSa i da nije primetio velike nepravilnosti u izbornom procesu.

"Odluku o izlasku Velike Britanije iz EU, demokratski je doneo britanski narod i tu nema ništa sporno" rekao je Kif demantujući tezu da su tim potezom englezi zapravo inspirisali i neke druge evropske države da krenu istim putem.

" Mi će mo još dve godine biti u zajednici" rekao je Kif i dodao da će pregovorima pokušati da definišu sve probleme koji će se pojaviti na putu razdruživanja.

2Da li će mo i koliko morati da platimo ne zna se", kazao je Kif precizirajući da nema pisanog dokumenta u kojem piše koliko će ih Bregzit koštati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.