Uskraćivanje statusa kandidata - loša poruka EU

Izvor: S media, 23.Dec.2011, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskraćivanje statusa kandidata - loša poruka EU

Ukoliko Srbija 12. februara, odnosno u martu iduće godine ne dobije status kandidata za priključenje Evropskoj uniji, bila bi to vrlo loša poruka Evrope, izjavio je večeras ministar odbrane Dragan Šutanovac.

To bi značilo da smo izašli iz uslova koje definiše kopehaški ugovor, rekao je Šutanovac gostujući u emisiji "Oko" RTS-a.

Srpski ministar odbrane je naveo da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << preporuke Evropske komisije potvrđuju da je Srbija ispunila sve zahteve tehničke prirode u smislu dostizanja standarda za dalji put ka Evropskoj uniji.

Mićunović: Status nije pitanje života i smrti

Četiri ministra EU su mi tražila priznanje Kosova

Denio: Odlaganje kandidature bez negativnih posledica

"Sve druge zemlje koje su to učinile, odmah su dobijale i kandidaturu. Mi, nažalost, imamo situaciju koja je vezana za Kosovo i Metohiju i to je veoma veliki problem", kazao je Šutanovac.

On je naglasio da "ne smemo da odustanemo od rešavanja tog problema" i dodao da "tome treba pristupiti mudro i strpljivo, a pre svega raditi na ekonomskom jačanju srpske zajednice na Kosovu i Metohiji."

Povodom hapšenja braće Veselinović, Zvonka i Žarka, koji se sumnjiče za kriminalne aktivnosti, odnosno zloupotrebu položaja, Šutanovac je istakao da je "jedina istina ono što kaže Tuzilaštvo, a sve drugo su dnevno-političke špekulacije."

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.