Upoznajte Srbiju kroz Upitnik EK

Izvor: B92, 06.Feb.2011, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte Srbiju kroz Upitnik EK

Beograd -- Pored već poznatih podataka o Srbiji, iz odgovora na Upitnik Evropske komisije može se saznati i niz interesantnih činjenica o našoj zemlji, pišu "Novosti".

Tako se, prema pisanju ovog lista, iz odgovora na Upitnik EK može zaključiti da Srbiju "muči" visok krvni pritisak, infarkt, višak oržuja i manjak kupatila.

Sudeći po dokumentaciju upućenoj u Brisel, Srbija je država starih, u kojoj je svaki deseti čovek ispod granice siromaštva, pišu "Novosti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Foto-robot "najsvežijeg kandidata” za članstvo u Evropskoj uniji pokazuje i da je Srbija domovina ”večitih studenata", armije nezaposlenih, mnogih alkoholičara, ali i brojnih žena-naučnika.

Ona je i zemlja štrajkova, mobilnih telefona, prenatrpanih zatvora, isluženih brodova i lokomotiva, pa i - do zuba naoružanih žitelja.

Kakve još intersantne, ali i ne tako ohrabrujuće podatke, donose odgovori na Upitnik EK možete pročitati u tekstu "Večernjih novosti” u našoj rubrici Pregled štampe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.