Ulazak u EU okuplja sve stranke

Izvor: S media, 09.Maj.2010, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulazak u EU okuplja sve stranke

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je danas da je ulazak Srbije u Evropsku uniju (EU) cilj oko kog moraju biti okupljene sve političke stranke, ocenivši da sa aktuelnom vlašsću, koja "ne poštuje evropske vrednosti i standarde" zemlja ne može biti deo Unije.

"Punopravno članstvo Srbije u EU je prioritet, državni i nacionalni interes i sve političke stranke moraju biti okupljene oko >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tog cilja", rekla je Filipovski novinarima na stranačkoj akciji u centru Beograda.

Prema njenim rečima, stranke koje vode Srbiju i kojima je osnovni slogan "Evropa nema alternativu" ne poštuju evropske vrednosti i standarde, a zakon o informisanju i izbor sudija govore da sa aktuelnom vlašću Srbija ne može u Evropsku uniju.

Nova Srbije je zatražila i ostavku ministra zdravlje Tomice MIosavljevića, kako su naveli, pre svega, zato što se operisao u Nemačkoj, ne verujući u sposobnost srpskih lekara.

Potpredsednik NS Jovan Marić je dodao da to od Milosavljevića traže i gradjani Srbije i lekarska komora, naopmenuvši da je u sličnoj situaciji ministarska zdravlja Slovenije je podnela ostavku, pošto je operaciju srca obavila u inostranstvu.

"Loša zdravstvena, kao i kadrovska politika, s obzirom da su njegovi puleni, direktori bolnica u Beogradu završili u zatvoru, loša procena prilikom kupovine vakcina, pa i pogrešna politika u vezi sa lečenjem narkomana, takodje su razlozi zbog kojih bi Milosavljević trebalo da podnese ostavku", kazao je on.

Marić je odlazak Milosavljevića u Nemačku na operaciju ocenio kao "nemaralan čin" i dodao da NS od "ove vlade i od ovih ministara i ne očekuje moralne postupke".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.