Ulaganja u životnu sredinu do 2021. treba da budu 3% BDP

Izvor: EurActiv Srbija, 08.Avg.2016, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulaganja u životnu sredinu do 2021. treba da budu 3% BDP

Srbija trenutno na životnu sredinu troši 0,9% bruto domaćeg proizvoda (BDP), a planirano je da do 2021. ulaganja u tu oblast dostignu 3% BDP-a, izjavio je 8. avgusta potpredsednik Privredne komore Srbije (PKS) Zoran Vujović. Srbija je, prema njegovim rečima, u velikoj meri uskladila zakonodavstvo u oblasti životne sredine sa evropskim, ali problem predstavlja primena zakona. Veliki problem Srbije predstavlja i nedostatak projekata iz te oblasti koji bi omogućili da se iskoriste sredstva EU, rečeno je na supu u PKS o finansiranju životne sredine.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Zaštita životne sredine - nedostaju projekti

Izvor: N1 televizija, 08.Avg.2016

Srbija trenutno na životnu sredinu troši 0,9 odsto BDP, a planirano je da do 2021. ulaganja u tu oblast dostignu tri odsto. Za dostizanje nivoa ulaganja od tri odsto BDP-a potrebno da se do 2019. za prevođenje industrije na održivu proizvodnju i izgradnju infrastrukture, kao i za rešavanje problema...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.