Uhapšen Bojko Borisov; snimljen trenutak kada je izveden iz kuće VIDEO

Izvor: B92, 17.Mar.2022, 23:26

Uhapšen Bojko Borisov; snimljen trenutak kada je izveden iz kuće VIDEO

Bivši premijer Bugarske Bojko Borisov priveden je tokom specijalne operacije bugarske policije zbog zloupotrebe sredstava EU.

Privedeni su i bivši ministar finansija Vladislav Goranov, bivša šefica odbora za budžet Menda Stojanova i bivša šefica službe za informisanje vlade Sevdalina Arnaudova.

"Niko nije iznad zakona", napisao je na Fejsbuku premijer Bugarske Kiril Petkov.

U toku je velika operacija u vezi sa 120 predmeta Evropskog tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Bugarskoj. Pretresi i zaplene se vrše na mnogim adresama.

Bojko Borisov, Vladislav Goranov, Menda Stojanova i Sevdalina Arnaudova trenutno su u pritvoru. Akcije se nastavljaju, saznaje MUP.

Informacija koju je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova o privođenju lidera GERB-a Bojka Borisova i drugih članova stranke definitivno ne odgovara istini, rekao je za BTA nacionalni koordinator GERB-a Nikola Nikolov.

On je objasnio da je u kući bivšeg premijera u Banki izvršen pretres.

Svi su u svojim kućama, rekao je Nikolov.

Borisov je izveden iz svoje kuće u okrugu Bankja i odveden u Glavnu upravu nacionalne policije. Prema rečima njegovog advokata Menka Menkova, Borisovu će verovatno biti određeno zadržavanje do 24 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.