Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ubistvo u sinagogi - čin terora i nerazumne brutalnosti“

Američki državni sekretar Džon Keri, visoka predstavnica EU Federika Mogerini i francuski predsednik Fransoa Oland osudili su ubistvo četiri vernika u sinagogi u Jerusalimu.

"Ljudi koji su došli da se mole u sinagogi ubijeni su u činu terora i nerazumne brutalnosti", rekao je Keri u Londonu, gde boravi u zvaničnoj poseti.

Francuski predsednik je naoštrije osudio napad i "one koji su se usudili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da pozdrave ovaj čin", uputivši saučešće porodicama žrtava i izraelskom narodu. Oland je takođe izrazio duboku zabrinutost zbog nasilja u Jerusalimu, Izraelu i na Zapadnoj obali, saopšteno je iz Jelisejske palate.

EU je oštro osudila napad i apelovala na sve lidere regiona da učine sve što je u njihovoj moći u cilju stišavanja situacije.

"Apelujem na sve lidere regiona da učine sve što je u njihovoj moći da bi stišali situaciju i sprečili novu eskalaciju nasilja", navodi se u saopštenju visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

Sekirama ubijali Izraelce u sinagogi

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.