UPOZORENJE Šulc: Evropskoj uniji preti RASPAD

Izvor: Blic, 08.Dec.2015, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE Šulc: Evropskoj uniji preti RASPAD

Evropska unija izložena je riziku da se raspadne i njene pristalice moraju da se bore da je sačuvaju, izjavio je predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc.

Šulc je rekao u intervjuu njemačkom listu "Velt" da je EU u opasnosti i da postoje snage koje žele da je razbiju.

"Niko ne može da kaže da li će EU postojati u ovom obliku za deset godina. Ako to želimo, potrebno je da se žestoko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << borimo za to", rekao je Šulc.

On nije precizirao na kakve pretnje misli, ali veći dio intervjua bio je fokusiran na migrantsku krizu, koja je ove godine opteretila Evropu i njeno jedinstvo. Šulc je rekao da EU nije bez alternativa, ali da bi jedna od opcija bila Evropa u kojoj preovladavaju nacionalizam, granice i zidovi.

"To bi bilo kobno zato što je to u prošlosti više puta vodilo naš kontinent u katastrofu", dodao je predsednik Evropskog parlamenta.

Podele unutar EU naročito su izražene između Nemačke i istočnih članica evropskog bloka, čiji se lideri protive planu o ravnopravnom prihvatanju izbeglica.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.