Izvor: B92, 06.Sep.2010, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNMIK za razgovore bez posrednika

Priština -- UNMIK smatra da razgovori između Beograda i Prištine treba da se odvijaju direktno i bez posrednika, izjavio je potparol misije UN Rasel Giki.

Giki je za Radio-televiziju Kosovo rekao da je još rano govoriti o razgovorima u kojima bi UNMIK mogao da ima ulogu, ali da predlažu direktne razgovore Beograda u Prištine.

"Međutim, još ne znamo ulogu EU, pošto je to (razgovori) deo evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << perspektive", rekao je Giki i istakao da UNMIK očekuje preporuke iz sedišta UN u Njujorku.

S druge strane, zvaničnici Vlade Kosova su protiv razgovora koji bi mogli da budu interpretirani kao mešanje u unutrašnje poslove Kosova.

Zamenik premijera Hajredin Kuči je za RTK izjavio da neće biti razgovora o teritorijalnoj reorganizaciji Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.