UNMIK PODRŽAVA RAZGOVORE BEOGRADA I PRIŠTINE

Izvor: Kurir, 16.Avg.2010, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNMIK PODRŽAVA RAZGOVORE BEOGRADA I PRIŠTINE

PRIŠTINA - Portparol UN misije na Kosovu Rasel Giki rekao je da je Unmik spreman da podrži razgovore Prištine i Beograda i da posreduje u njima

PRIŠTINA -  Portparol UN misije na Kosovu Rasel Giki rekao je da je

Unmik  spreman da podrži razgovore Prištine i Beograda i da posreduje u njima.

Prema rečima Gikija, Unmik podržava i ohrabruje depolitizovane razgovore o tehničkim pitanjima, ali je na Prištini i Beogradu da odluče kakvi će ti razgovori >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << biti, prenosi KiM radio.

Giki je podsetio da su generalni sekretar UN Ban Ki Mun i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ašton razmenili pisma u kojima su izrazili spremnost da odigraju zajedničku ulogu u procesu razgovora Beograda i Prištine.

"UN podržavaju važnost uloge koju Evropska unija mora imati kada su u pitanju razgovori o evropskoj perspektivi regiona", rekao je Giki.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.