U petak sastanak ministara unutašnjih poslova EU

Izvor: Akter, 15.Nov.2015, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U petak sastanak ministara unutašnjih poslova EU

U Briselu će u petak biti održan vanredni sastanak ministara unutrašnjih poslova i pravde zemalja članica EU , saopšteno je danas iz Luksemburga koji trenutno predsedava EU

"Posle tragičnih dogadjaja u Parizu, savet Pravda i unutrašnja pitanja posvećen je tome da Evropa odgovori i osigura primenu mera o kojima će prethodno biti odlučeno", >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << naveo je u saopštenju luksemburški ministar unutrašnje bezbedosti Etjen Šnejder.

On je dodao da je Evropa sada ujedinjena u podršci Francuskoj.

Pariz je prethodno zatažio održavanje vanrednog sastanka ministara unutrašnjih poslova EU, odmah posle terorističkih napada u Parizu.

"Taj sastanak će omogućiti da se na konkretan i operativan način razmotri nekoliko pitanja koje su od januara ove godine identifikovani kao prioritetni", rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev.

On je kazao da zemlje članice EU treba da razmene infrmacije i da treba uvesti kontrolu spoljnih granica EU.

U nekoliko simultanih terorističkih napada u petak je u Parizu stradalo najmanje 129 ljudi, a više od 350 je ranjeno.

To je bio najveći teroristički napad u dosadašnjoj istoriji Francuske.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.