U oktobru sa EU o poglavljima 32 i 35

Izvor: Beta, 05.Maj.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U oktobru sa EU o poglavljima 32 i 35

BEOGRAD, 5. maja 2014. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da u oktobru očekuje početak pregovora Srbije i Evropske unije (EU) o poglavljima 32 i 35.

On je nakon susreta sa komesarom EU za proširenje Štefanom Fileom kazao da je za Srbiju najvažnije da u narednom periodu uradi sve što je potrebno kako bi poglavlja 32, 35 i naročito 23 i 24, koja se tiču vladavine prava, bila zatvorena.

"File je jedan od ljudi koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << su bili na našoj strani kad je bilo teško. Pred nama su teški izazovi, razgovarali smo o tome šta moramo da uradimo pre otvaranja poglavlja 32, 35 i naročito poglavlja 23 i 24 koja su od najvećeg značaja za Srbiju", rekao je Vučić posle sastanka sa Fileom.

Prema Vučićevim rečima, potrebno je mnogo toga rešiti u okvirima ministarstva pravde i policije ali i u drugim sektorima kako bi Srbija mogla da zatvori poglavlja 23 i 24.

"Izneo sam plan Srbije koji podrazumeva da mi naš posao završimo u najkraćem roku a ostalo je na članicama EU. Ne obećavamo nemoguće stvari ali radićemo vredno u narednom periodu i siguran sam da ćemo sa velikom odlučnošću pristupiti tom poslu jer želimo Srbiju u EU", kazao je Vučić.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"File bio na našoj strani kad je bilo teško"

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2014

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u oktobru očekuje početak pregovora Srbije i Evropske unije (EU) o poglavljima 32 i 35. ..Štefan File i Alekksandar Vučić.. .. ..On je nakon susreta sa komesarom EU za proširenje Štefanom Fileom kazao da je za Srbiju najvažnije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.