Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2015, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U Srbiji ste bezbedni, a u Mađarskoj vas čeka žica i zatvor"

Premijer Aleksandar Vučić konstatovao je u četvrtak da sve zemlje EU na ovaj ili onaj način zatvaraju svoje granice za migrante, za razliku od Srbija koja to ne čini, te je poručio da je neophodno da EU predloži sveobuhvatno rešenje za taj problem.

- Šta je to što mi treba da uradimo - želimo da se ponašamo evropski, da damo svoj doprinos i preuzmemo svoj deo odgovornosti. Mi ne bežimo od te >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odgovornosti, ali EU mora da nam kaže šta su naše obaveze - rekao je Vučić nakon obilaska Prihvatnog centra za migrante u Kanjiži gde je boravio sa ministarkom za evropske integracije nemačke pokrajine Bavarske Beatom Merk.

On je, međutim, naglasio da migranti ne žele da ostanu u Srbiji, da većina njih koji se u ovom ternutku u Kanjiži stigla tu jutros i da samo traži da ode.

- Ne možemo nikoga da primoramo da ostane, ali šta će biti posle 15. septembra plašim se jer svako ko pokuša da uđe u Mađarsku dobiće pet godina zatvora - rekao je Vučić.

Premijer je razgovarao sa migrantima, porodicama sa decom koje su trenutno u Prihvatnom centru u Kanjiži i sve je njih interesovalo šta se dešava kada pređu u Mađarsku.

Vučić im je objasnio da će Srbija učiniti sve da na teritoriji naše zemlje budu zbrinuti, ali da kada pređu granicu ne može ništa da garantuje, podsetivši ih da ih pri tome na granici čeka ograda, žica...

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.