U NEGOTINU PODELJENO 15 STANOVA UGROŽENIMA I IZBEGLICAMA

Izvor: Kurir, 05.Nov.2010, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U NEGOTINU PODELJENO 15 STANOVA UGROŽENIMA I IZBEGLICAMA

NEGOTIN - Petnaest interno raseljenih porodica, jedna izbeglička i četiri domicilne, socijalno ugrožene porodice iz Negotina dobile su ključeve svojih novih stanova, čiju je izgradnju finansirala Evropska unija.

Nova zgrada od dvadeset stanova, izgrađena u okviru programa socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima u Negotinu, deo je projekta "Dostojanstvena rešenja za raseljena lica u kolektivnim centrima ili privatnom smeštaju u Srbiji". Projekat se finansira iz sredstava >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Instrumenta EU za predpristupnu pomoć za 2007. godinu (IPA 2007), a realizuje u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije i UNHCR.

Ukupna vrednost građevinskih radova i opreme je 378.000 evra. Opština Negotin poklonila je građevinsko zemljište i infrastrukturno opremila lokaciju, a a radove je izveo Hauzing centar - Centar za unapređenje stanovanja socijalno ugroženih grupa, dugogodišnji izvršni partner UNHCR.

Koncept socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima je u Srbiji realizovala švajcarska Agencija za razvoj i saradnju (SDC) prvi put 2002. godine. Do sada je ovaj koncept realizovan u 26 opština širom Srbije, a izgrađeno je ukupno 536 stambenih jedinica.

Korisnici zgrade u ulici Miomira Radosavljevica Pikija 36 imaće pravo korišćenja stanova dok god su u stanju socijalne potrebe.

Porodica domaćin zgrade živeće sa korisnicima i njena uloga će biti da bude veza između stanara i Centra za socijalni rad u Negotinu, te da im pruža potrebnu dodatnu pomoć.

U Srbiji trenutno živi oko 80,000 izbeglica i 206,000 interno raseljenih lica sa Kosova. Oko 4.000 njih još uvek je smešteno u 40 kolektivnih centara, kaže se u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Negotin: Ugroženima i izbeglima 15 stanova

Izvor: Glas javnosti, 06.Nov.2010, 06:59

NEGOTIN - Petnaest interno raseljenih porodica, jedna izbeglička i četiri domicilne, socijalno ugrožene porodice iz Negotina dobile su ključeve svojih novih stanova, čiju je izgradnju finansirala Evropska unija...Nova zgrada od dvadeset stanova, izgrađena u okviru programa socijalno stanovanje...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.