U EU se najviše troši na komunalije, u Srbiji na hranu

Izvor: EurActiv Srbija, 15.Maj.2012, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U EU se najviše troši na komunalije, u Srbiji na hranu

Domaćinstva u EU u proseku najviše novca troše na komunalije na koje otpada jedna četvrtina lične potrošnje. Izuzetak su Litvanija, Malta, Portugalija i Rumunija u kojima najveći deo rashoda domaćinstava odlazi na hranu, pokazali su podaci publikacije Evropskog statističkog zavoda Eurostat "Godišnjak 2012". Prema podacima iz 2010, na restorane i hotele najmanje su potrošili Litvanci i Poljaci, oko 3% ukupne potrošnje, dok Španci prednjače u izlascima po restoranima sa udelom od 17%. Madjarska je lider na listi zemalja koje najmanje troše na odeću i obuću, 3% u strukturi lične potrošnje, dok na izgled najviše polažu Česi, Italijani i Litvanci sa 8% učešća u potrošnji. Ako se pogledaju uporedni podaci za Srbiju, domaćinstva su najviše izdvajala za hranu, čak 41,3% kućnog budžeta, na odeću i obuću 4,8%, a na komunalije 16%.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji 41,3 odsto lične potrošnje odlazi na hranu

Izvor: Capital.ba, 15.Maj.2012

BEOGRAD, Domaćinstva u Srbiji čak 41,3 odsto prihoda izdvajaju za hranu, dok domaćinstva u EU u prosjeku najviše novca troše na komunalije na koje otpada četvrtina lične potrošnje, pokazuje istraživanje ..

Nastavak na Capital.ba...

U EU najviše za komunalije u Srbiji za hranu

Izvor: Medijski istraživački centar, 16.Maj.2012, 10:59

Domaćinstva u EU u proseku najviše novca troše na komunalije na koje otpada jedna četvrtina lične potrošnje dok domaćinstva u Srbiji najviše izdvajaju za hranu, čak 41,3% kućnog budžeta, na odeću i obuću 4,8%, a na komunalije 16%.. U EU izuzetak su Litvanija, Malta, Portugalija i Rumunija...

Nastavak na Medijski istraživački centar...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.