U Beogradu počela regionalna ministarska konferencija

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu počela regionalna ministarska konferencija

U Beogradu je danas počeo neformalni sastanak ministara spoljnih poslova i finansija zemalja Zapadnog Balkana na temu "Ekonomsko upravljanje i povezanost".

Sastanku prisustvuju potpredsednik Evropske komisije i komesar za ekonomska i monetarna pitanja Jirki Katainen, komesar za proširenje i susedstvo EU Štefan File, specijalni izaslanik italijanskog predsedavanja EU Andrea Oricio i generalni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Regionalnog saveta za saradnju Goran Svilanović.

Srbiju predstavljaju prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar privrede Željko Sertić.

Očekuje se da će biti usvojena zajednička izjava na kraju sastanka, a komesari Katainen i File i ministri Dačić i Sertić održaće zajedničku konferenciju za novinare, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

U Beograd su doputovali i ministri Albanije, a Kosovo predstavlja ministar inostranih poslova Enver Hodžaj i ministar za ekonomski razvoj Fadilj Ismailji.

Skup će, kako je ranije precizirao ministar Dačić, biti održan u tzv. "gimnih" formatu, što znači da neće biti statusno problematičnih pitanja, pre svega kada je reč o Kosovu.

- Mi želimo da svi ti skupovi imaju svoj cilj i zaključak i ne želimo da organizujemo skupove na kojima neće biti saglasnosti - kazao je Dačić.

Ovaj susret ministara spoljnih poslova i ekonomije vlada regiona dogovoren je u Berlinu 28. avgusta, na Konferenciji o Zapadnom Balkanu, održanoj na inicijativu nemačke kancelarke Angele Merkel, a uz prisustvo vodećih političara zemalja regiona.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skup ministara spoljnih poslova i ekonomije Zapadanog Balkana

Izvor: Beta Video, 23.Okt.2014

BEOGRAD - Ministri spoljnih poslova i ekonomije drdt zemalja Zapadnog Balkana i visoki zvaničnici Evropske komisije sastali su se danas u Beogradu kako bi razmotrili programe koji mogu da podstaknu privredni rast i privuku privatne investicije u region. Na sastanku na temu ``Ekonomsko upravljanje i...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

EU BESNA NA ITALIJU: Objavljeno STROGO POVERLJIVO pismo!

Izvor: Press, 23.Okt.2014

Predsednik Evropske komisije, Žoze Manuel Barozo, oštro je danas kritikovao Italiju zbog objavljivanja pisma u kojem EU traži od Rima odgovore na određena pitanja vezana za italijanski budžet. . Nekoliko sati pre početka...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.