Tužilaštvo proverava privatizacije

Izvor: B92, 17.Jun.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo proverava privatizacije

Beograd -- Javno tužilaštvo proverava sve sporne privatizacije u Srbiji jer za prioritet ima borbu protiv visoke korupcije, rekao portparol tužilaštva Tomo Zorić.

Zloupotrebe koje su se desile tokom postupka privatizacije su prioritet, kaže on.

"Tužilaštvo postupa u svim navedenim privatizacijama i javnost će blagovremeno biti obaveštena o rezultatima koje smo postigli", rekao je Zorić.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je administracija EU srpskim vlastima uputila pismo kojim traži da se ispita privatizacija više od 20 preduzeća, kako bi se utvrdilo da li su one bile u skladu sa zakonom i evropskim kriterijumima.

Kako je danas objavio list "Blic", među preduzećima čija bi privatizacija trebalo da bude proverena su "Sartid", odnosno "Ju-Es stil", "Jugoremedija", Veterinarski institut, zatim prodaja poslovnih prostora Nacionalne štedionice, "Mobtel", "C market", "Šinvoz", "Tehnohemija", "Srbolek", "Keramika" iz Kanjiže i "Zastava elektro". Sa spiska sumnjivih privatizacija, barem pet se povezuju sa Milanom Bekom, a jedna od njih je privatizacija Luke Beograd, navodi "Blic".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.