Izvor: S media, 11.Sep.2012, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo EU za S media portal: Ne komentarišemo izjavu svedoka o vađenju organa!

Svedočenje pripadnika OVK koji je vadio organe otetim Srbima sa Kosova ponovo je usmerilo pažnju međunarodne javnosti na slučaj trgovine organima.

Ipak, iako su za ovaj slučaj nadležni EU i njihovo specijalno Tužilaštvo, u toj instituciji nisu želeli da komentarišu svedočenje bivšeg pripadnika OVK koje je juče prikazano na Javnom servisu.

-Naša politika je da ne otkrivamo javnosti informacije o napretku istrage koju sprovodimo. Zbog toga nikada nećemo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << komentarisati to da li je neko, ili nije, svedok u istrazi - izjavio je za S media portal Juri Las, portparol Specijalnog tužilaštva EU.

-Naša služba sprovodi temeljnu i nezavisnu istragu i uzimaće u obzir sve dokaze do kojih dođe u istrazi. U toj istrazi mi se pridržavamo najbolje pravne i istraživačke prakse, rekao je Las.

O tome kako je porodica jednog nestalog Srbina reagovala na svedočenje pripadnika OVK čitajte OVDE

A predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić izjavila je za S media portal da ne veruje u autentičnost snimka. O tome čitajte OVDE

(S media)

Foto: EU

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.