Tusk i Junker potvrdili samit EU-Turska 7. marta

Izvor: Akter, 24.Feb.2016, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk i Junker potvrdili samit EU-Turska 7. marta

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker potvrdili su danas da će lideri Evropske unije održati 7. marta specijalni samit sa Turskom posvećen izbegličkoj krizi

Oni su to danas rekli u Evropskom parlamentu, a Tusk je naveo da će sastanak biti održan i na svom nalogu na Tviteru, preneo je Rojters.

Ranije danas AFP je preneo da će lideri EU održati >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 7. marta specijalni samit sa Turskom, na kome će razgovarati o napretku u primeni sporazuma čiji cilj je zaustavljanje protoka migranata u Evropu.

"To će biti u obliku radnog ručka", izjavio je briselski izvor francuske agencije i potvrdio datum skupa, koji je još ranije predsednik Evropske komisije Donald Tusk najavio za početak marta.

Ankarta i Brisel su u novembru potpisali sporazum po kome je Turska pristala da smanji broj izbeglica koji prelaze u Grčku, u zamenu za tri milijarde evra pomoći i ubrzanje evrointegracija.

U Briselu raste pritisak za primenu tog plana, pošto i dalje hiljade migranata prelazi Egejsko more.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Samit EU - Turska 7. marta

Izvor: RTS, 25.Feb.2016, 02:27

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker potvrdili su da će lideri Evropske unije održati 7. marta specijalni samit sa Turskom posvećen izbegličkoj krizi. . Oni su to rekli...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.