Turska prkosi EU: Nećemo da menjamo zakone

Izvor: Vesti-online.com, 11.Maj.2016, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska prkosi EU: Nećemo da menjamo zakone

Turska je zvanično odbila da promeni svoj zakon protiv terorizma kako bi zadovoljila zahteve EU u okviru napora da dobije ukidanje viza za turske građane.

- Ovakva promena zakona protiv terorizma je apsolutno nemoguća - rekao je turski ministar za evropska pitanja Volkan Bozkir posle sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom u Briselu.

EU smatra da Turska mora da suzi svoju definiciju "terorististe" i "terorističkog čina" kako bi obezbedila liberalizaciju viza.

EU brine što na osnovu postojećeg zakona na meti mogu da budu novinari i politički disidenti.

Šulc je rekao da je turski zakon protiv terorizma "toliko dalekosežan da mislimo da se neke od mera ne tiču direktno borbe protiv terorizma već na primer slobode izražavanja i medija."

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Turska zvanično odbila da menja antiterorističke zakone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2016

Turska je danas zvanično odbila da promeni svoje antiterorističke zakone zarad bezviznog režima za građane Turske koji nudi Evropska unija...Turski ministar zadužen za evropska pitanja Volkan Boškir rekao je posle sastanka s predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom da je "promena antiterorističkog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.