Turska će otkazati sporazum ako Brisel ne održi riječ

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Apr.2016, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska će otkazati sporazum ako Brisel ne održi riječ

Turska će otkazati sporazum o migrantima postignut sa EU, ako Brisel ne održi  riječ, izjavio je danas turski ministar vanjskih poslova Mevlut Čavušoglu.

"Dogovor koji smo postigli sa EU veoma je jasan. Želimo da završimo ovu ljudsku tragediju, da naši građani putuju bez viza. Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << EU ne održi riječ, uključujući sporazum o migrantima, mi ćemo otkazati sve dogovore", rekao je Čavušoglu prilikom obraćanja u parlamentu.

Turska i EU su prošlog mjeseca potpisale kontroverzni sporazum sa namjerom da se zaustave ilegalne migracije ka Evropi u zamjenu za finansijske i političke usluge Ankari.

EU će direktno iz Turske, uzeti sirijske izbjeglice, a nagraditi Ankaru novcem, bezviznim režimom, te ubrzanim pregovorima za članstvo u EU.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TURSKA PRETI "Otkazaćemo sporazum o migrantima ako Brisel ne održi reč"

Izvor: Blic, 18.Apr.2016

Turska će otkazati sporazum o migrantima postignut sa EU, ako Brisel ne održi svoju reč, izjavio je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu...- Dogovor koji smo postigli sa EU veoma je jasan. Želimo da završimo ovu ljudsku tragediju, da naši građani putuju bez viza. Ukoliko EU...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.