Turska: S prijedlogom EU-a o ukidanju viza okončava se nepravda

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Maj.2016, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: S prijedlogom EU-a o ukidanju viza okončava se nepravda

ZAGREB - Turska je u srijedu pozdravila prijedlog Europske unije o ukidanju zahtjeva za vizama za turske državljane koji posjećuju Uniju.

"Postojala je nepravda i ona se sada ispravlja", kazao je novinarima turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu istaknuvši kako Turci već dugo vremena zaslužuju da za ulazak u Schengensku zonu ne trebaju imati >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << vize.

On je dodao kako glavni turski cilj i dalje ostaje punopravno članstvo u Europsku uniju.

EU želi da turski državljani posjeduju biometrijske putovnice kako bi dobili mogućnost slobodnog, bezviznog ulaska u zemlje Unije.

Cavusoglu je kazao kako ne očekuje nikakve veće probleme s tim u vezi te da su vlasti spremne izdati putovnice koje u potpunosti zadovoljavaju standarde EU propisane u listopadu.   
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.