Turska: Plan EU o izbeglicama neizvodljiv

Izvor: RTS, 10.Feb.2016, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Plan EU o izbeglicama neizvodljiv

Plan Evropske unije za razmeštanje 250.000 izbeglica iz Turske u zamenu za zaustavljanje ilegalnog prelaska Egejskog mora nije izvodljiv, navode turski zvaničnici.
"Zaboravite to, nije izvodljivo", rekao je turski ambasador u EU Selim Jenel.

Ranije je turski premijer Ahmet Davutoglu reagovao na pozive međunarodne zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da Turska pusti u zemlju izbeglice koje čekaju na tursko-sirijskojj granici.
Davutoglu je rekao da neki zahtevaju od Turske da otvori granice a u isto vreme "ne govore Rusiji kada je dosta".
"Primićemo Sirijce koji hoće da dođu, ali prioritet je gradnja novih kampova unutar Sirije", poručio je Davutoglu.
Nemačka kancelarka Angela Merkel u ponedeljak je boravila u Turskoj kako bi apelovala na Ankaru da ispuni obaveze u okviru dogovora između EU i Turske da Ankara uspori priliv izbeglica u zamenu za pomoć od 3 milijarde evra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hoće li Turska upasti u Siriju?

Izvor: Danas, 11.Feb.2016, 10:41

Ankara, Damask, Moskva -..Snage sirijskog predsednika Bašara Asada u nesumnjivom su napredovanju i nadomak su turske granice, protivnici zvaničnog Damaska uzmiču, a glavni putevi snabdevanja su im prekinuti. SAD su demantovale da su sa Moskvom postigle bilo kakav tajni sporazum o Siriji u zamenu za...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.