Trivanova: Nema trgovine sa EU

Izvor: B92, 20.Avg.2010, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivanova: Nema trgovine sa EU

Beograd -- Portparolka DS-a Jelena Trivan označila je kao neumesne spekulacije medija da zemlje Kvinte nude Srbiji da omekša rezoluciju o Kosovu za približavanje EU.

"Takva pitanja podrazumevaju da je Srbija spremna da trguje sa svojim nacionalnim interesima, na šta niko u vladajućoj koaliciji ne bi pristao", kaže Trivanova.

Podsećajući da je politika "dva koloseka" za evrointegraciju i pitanje Kosova stav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU, Trivanova je istakla "duboko neslaganje" članica Unije po pitanju Kosova, ali i po pitanju srpske rezolucije u UN.

"U samoj EU raspoloženje se kreće od stava da je naša rezolucija previše meka, da je trebalo da bude mnogo oštrija, do toga da je nije trebalo uopšte podnositi. Mi nismo pred Generalnu skupštinu izašli sa zajedničkom rezolucijom sa EU, ne zato što sam Beograd nije bio kooperativan i spreman za dogovor, nego što unutar EU nije postojalo saglasje", navela je Trivanova.

"Nije potrebno vršiti nikakav pritisak na Beograd, kako se danas u medijima pojavilo, da bude mekši, jer je Beograd od početka ovog procesa, razumejući da su naši prijatelji u EU, naša budućnost u EU, bio spreman na svaku vrstu razgovora i dogovora, i dalje je na to spreman", zaključila je portparolka Demokratske stranke.

Ona je kritikovala napade opozicionih stranaka na račun vladine politike prema Kosovu, jer je to, kako je rekla, politika iza koje je u Skupštini stala apsolutna većina, a niko nije ponudio razumnu alternativu.

Po njenim rečima, naredni dani su prilika da opozicione stranke izađu pred građane Srbije i kažu šta je bila alternativa, ukoliko su propustili šansu pred Skupštinom.

"Jedino što nismo učinili, nismo koristili oružje, kojim su pretili kosovski Albanci i koristili su ga kao argument u ubeđivanju stranih partnera", izjavila je Trivanova.
Pogledaj vesti o: Jelena Trivan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.