Tereza Mej nova premijerka Britanije

Izvor: N1 televizija, 13.Jul.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej nova premijerka Britanije

Tereza Mej je zvanično postala nova premijerka Britanije, nakon što joj je kraljica poverila zadatak da formira novu vladu.

Nova liderka, britanska ministarka unutrašnjih poslova koja je vodila resor imigracije i policije poslednjih šest godina ima pred sobom težak zadatak da smiri zemlju i finansijska tržišta posle potresa izazvanog odlukom zbora Britanaca da napuste EU na referendumu 23. juna.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Očekuje se da će brzo predstaviti sastav kabineta u kome će biti i ministar zadužen za sprovođenje Bregzita. Očekuje se da će Mej, koja je uzdržano podržavala stranu za ostanak u Uniji, takođe nagraditi istaknute ličnosti u kampanji za izlazak iz EU, sa ključnim mestima.

Posmatrači pažljivo prate da li će dati neko mesto bivšem gradonačelniku Londona Borisu Džonsonu i ministru pravde Majklu Gouvu, nekadašnjim pretendentima na vođstvo Konzervativne partije koji su zajedno vodili kampanju za izlazak iz EU pre nego što su se okrenuli jedan protiv drugog.

Takođe se spekuliše da bi Mej, druga žena na čelu vlade u Britaniji, prva posle Margaret Tačer, povećati broj žena na vodećim položajima. Kameron je za Dejli Telegraf rekao da je bila "privilegija služiti zemlji koju volim" i rekao da se nada da ostavlja "jaču zemlju, snažnu privredu i više šansi za napredovanje u životu".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Kameron otišao sa mesta premijera

Izvor: N1 televizija, 13.Jul.2016

Tereza Mej je zvanično postala nova premijerka Britanije, nakon što joj je kraljica poverila zadatak da formira novu vladu...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.