Tereza Mej: Suprotstaviti se ruskoj dezinformacionoj kampanji na Balkanu

Izvor: Vostok.rs, 10.Mar.2017, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej: Suprotstaviti se ruskoj dezinformacionoj kampanji na Balkanu

Premijer Velike Britanije Tereza Mej pozvala je zapadne kolege da se aktivnije bore protiv „akcija Rusije“ na Balkanu.

U svom govoru na samitu EU premijer Velike Britanije Tereza Mej je pozvala Zapad da se suprotstavi „ruskoj dezinformacionoj kampanji, koja destabilizuje situaciju na zapadu Balkana“.

Mejova je izjavila da je zabrinuta „porastom nestabilnosti u tom regionu i rizicima za kolektivnu bezbednost, koji su time izazvani“.

„U pozadini nedavnih pokušaja da se izvede državni udar u Crnoj Gori, molim vas da uradite više u borbi protiv ruske dezinformacione kampanje, koja destabilizuje situaciju, i pokažete vidljiviju zainteresovanost Zapada za taj region“, izjavila je Mejova.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tereza Mej: Suprotstaviti se ruskoj dezinformacionoj kampanji na Balkanu

Izvor: RuskaRec.ru, 10.Mar.2017

„Povodom nedavnih pokušaja da se izvede državni udar u Crnoj Gori, molim vas da uradite više u borbi protiv ruske dezinformacione kampanje, koja destabilizuje situaciju, i da pokažete vidljiviju zainteresovanost Zapada za taj region“, izjavila je premijerka Velike Britanije Tereza Mej u govoru...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Zašto se Terezi Mej priviđa Rusija na Balkanu?

Izvor: Vesti-online.com, 11.Mar.2017, 08:50

Velika Britanija ima određene interese na Balkanu, jer posle izlaska iz EU želi da se vrati na položaj koji je zauzimala krajem 19. veka, tvrde stručnjaci povodom izjave britanske premijerke Tereze Mej da Zapad mora da se suprotstavi "ruskoj dezinformacionoj kampanji, koja destabilizuje situaciju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.