Tereza Mej: Pregovori o Bregzitu biće teški

Izvor: N1 televizija, 30.Apr.2017, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej: Pregovori o Bregzitu biće teški

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da će razgovori o Bregzitu sa EU biti teški, reagujući na stav koji su zauzeli lideri evropskog bloka.

Lideri EU juče su u Briselu usvojili oštre uslove za Britaniju i upozorili su Britance da "ne gaje iluzije" o brzom osiguranju novih odnosa kako bi zadržali pristup jedinstvenom tržištu. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

"Ono što ovo pokazuje i pojedini komentari evropskih lidera je da će biti perioda kada će pregovori biti teški", naglasila je Mej.

Ona je ponovila svoj stav da je spremna da napusti pregovore sa EU bez dogovora ako joj se ne bude sviđala ponuda Brisela.

Na prvom sastanku organizovanom u Briselu od kako je britanska premijerka krajem marta pokrenula zvaničan proces izlaska iz EU, lideri preostalih 27 članica su vrlo brzo usvojili osam strana smernica za pregovore sa Londonom. 

"Smernice su usvojene jednoglasno. Spreman je čvrst i fer politički mandat članica EU za razgovore o Bregzitu", izjavio je predsjednik Evropskog saveta Donald Tusk.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.