Tereza Mej: Odlazim sa određenim stepenom razočarenja

Izvor: B92, 12.Jul.2019, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej: Odlazim sa određenim stepenom razočarenja

Britanski premijer Tereza Mej izjavila je da sa funkcije odlazi pomešanih osećanja ponosa i razočaranja pošto nije uspela da izvede zemlju iz EU.

Mejova je naglasila da je potcenila opoziciju u parlamentu, javlja Srna, prenosi Blic.

"Mislim da će to biti mešavina ponosa što sam obavila posao, ali i određeni stepen razočarenja jer sam još toga želela da učinim. Bilo je trenutaka kada sam želela da smo otišli dalje sa Bregzitom i da smo to postigli", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekla je Mejova i dodala da je mislila da će britanski Parlament postići saglasnost o Bregzitu.

Ona je naglasila da je potcenila nedostatak volje poslanika da ispune ono što je britanski narod želeo na referendumu o Bregzitu. Mejova je dodala da glavni kandidati za njenog naslednika na funkciji premijera i lidera Konzervativne stranke Boris Džonson i Džeremi Hant shvataju odgovornost tog posla, ali da ona neće podržati nijednog od njih.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.