Tahiri: EU traži rušenje zida na severu Mitrovice

Izvor: B92, 08.Dec.2016, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: EU traži rušenje zida na severu Mitrovice

Priština -- Ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da EU traži rušenje zida koji se gradi odmah pored mosta na Ibru u severnom delu Mitrovice.

Tahiri je za Radio-televizuju Kosovo izjavila da je ranije danas sa predstavnicima EU više sati razgovorala o izgradnji tog zida, da je delegacija EU boravila u Mitrovici i na licu mesta videla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o čemu se radi.

Ona je rekla da je EU odlučna za ostvarivanje sporazuma koji je postignut u Briselu o slobodi kretanja i otvaranju mosta na Ibru u Mitrovici i da je "EU zatražila rušenje zida".

Prema njenim rečima, EU je ovlašćena da ostvari čišćenje mosta i deo je njenih obaveza da poruši "tu ilegalnu gradnju, pošto je izgrađena od strane ilegalnih struktura".

Kosovsko Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja donelo je odluku o prekidu radova na zidu koji se gradi na severnoj strani mosta na Ibru, javili su prištinski mediji. Na zidu je postavljen zapisnik Inspekcije tog ministrastva u kome se konstatuje da se "do daljeg obustavljaju radovi".

Gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić je juče izjavio da se zid gradi prema sporazumu u Briselu i da neće biti porušen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.