Tadić: Budućnost regiona u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2010, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Budućnost regiona u EU

BANJALUKA -

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je večeras u Banjaluci da je budućnost regiona u Evropskoj uniji (EU) zbog čega zemlje regiona treba da brzo rešavaju međusobne probleme.

Tadić je posle sastanka sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem rekao da Srbija, Hrvatska i BiH moraju da na tolerantan način rešavaju pitanja povratka raseljenih osoba, imovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i granica.

Tadić je još kazao da zemlje regiona treba da razgovaraju o privrednoj i svakoj drugoj saradnji, i istakao da je region zajednički prostor u kojem se, uz uvažavanje i toleranciju, može razgovarati normalno i demokratski.

Predsednik Srbije poručio je i da je potrebno rešavati probleme koje imaju sva tri naroda u BiH.

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović najavio je da će delegacija Predsedništva BiH posetiti Beograd posle izbora Saveta ministara BiH.

Izetbegović je izneo da je tema njegovog večerašnjeg razgovora sa Tadićem bila bolja budućnosti BiH i Srbije.

Izetbegović je ocenio da su narodi u regionu sazreli, da su na sceni nove političke ličnosti čiji zadatak je da obezbede bolju budućnost narodima regiona.

Tadić, Izetbegović i drugi zvaničnici su u Banjaluci povodom uručivanja nagrade predsedniku Hrvatske Ivi Josipoviću za ličnost godine.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.