TANJA MIŠČEVIĆ: Srbija je pokušala da reši spor s Hrvatskom na evropski način

Izvor: Kurir, 24.Sep.2015, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TANJA MIŠČEVIĆ: Srbija je pokušala da reši spor s Hrvatskom na evropski način

BEOGRAD - Šefica pregovaračkog tima Srbije u pregovorima o članstvu u EU Tanja Miščević rekla je danas da je Srbija pokušala na evropski način da reši spor sa Hrvatskom oko zatvaranja granice, ali da je dužnost Srbije bila i da zaštiti interese svojih državljana.

Ona je u raspravi povodom publikacije o pregovaračkim poglavljima sa EU, ocenila da Srbija nije napravila nijedan pogrešan korak i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sve što je preduzimala činila u stalnom kontaktu sa Briselom.

Miščević je ocenila da odluka Hrvatske o zatvaranju granice sa Srbijom nije rešenje i da je tim činom prekršen Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, kao međunarodni sporazum koji Srbija ima sa EU.

Srbija je, prema njenim rečima, pokušala na evropski način da reši spor putem dijaloga, kroz direktne razgovore dva premijera, zatim preko Brisela i kroz redovne kontakte sa predstavnicima EU u Srbiji.

Dodala je da je to način za prevazilaženje problema, a da su mere koje je Hrvatska preduzela izazvale štetu za gradjane i firme u Srbiji. Prema rečima Tanje Miščević, šteta će moći da bude procenjena tek pošto mere na granici budu obustavljene. "Zaš

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.