Svi vole jagode

Izvor: RTS, 06.Jul.2011, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi vole jagode

Kako bi zasladio debatu i oraspoložio poslanike u Evropskom parlamentu, poljski premijer Donald Tusk poneo je sa sobom u Strazbur tri tone poljskih jagoda. Poljsko predsedavanje će imati ukus jagode, rekao portparol poljskog predsedavanja EP Konrad Niklevič.

Poljski premijer Donald Tusk u Evropskom parlamentu predstavlja prioritete i ciljeve poljskog predsedavanja Evropskoj uniji, a kako bi oraspoložio poslanike i zasladio debatu poneo je u Strazbur čak tri tone poljskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jagoda.

U skladu sa tradicijom kada neka članica preuzima predsedavanje Uniji, i Tusk će nakon predstavljanja planova i kratkih napomena o glavnim aktualnim zbivanjima i problemima u EU, odgovarati na pitanja poslanika.

"Za svako predsedavanje taj nastup ima ogroman značaj, jer je Parlament prvi forum na kojem zemlja predstavlja šta namerava da učini", rekao je portparol poljskog predsedavanja Konrad Niklevič.

Na radnom ručku Tusk će o predsedavanju i glavnim izazovima i problemima u narednih šest meseci, koliko će predsedavati Uniji, razgovarati sa šefovima poslaničkih frakcija u Evropskom parlamentu.

Da često neprijatna pitanja evropskih poslanika upućena premijeru predsedavajuće zemlje u poljskom slučaju budu prijatnija, treba da se pobrine tajno oružje poljskog predsedavanja - obična sveža jagoda.

"Poljsko predsedavanje će imati ukus jagode, jer ćemo u Evropskom parlamentu deliti slasne poljske jagode. Doneli smo u Strazbur tri tone", rekao je Niklevič.

Kako bi umirio one poslanike koji zaziru od povrća i voća zbog zaraze entero-hemoragičnim sojem ešerihije koli, Nikelevič je naglasio da su jagode koje Poljaci nude na degustaciji zaista propisno oprane.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.