Švedska podržava evropski put Srbije

Izvor: Beta, 02.Feb.2015, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska podržava evropski put Srbije

STOKHOLM/BEOGRAD, 2. februara 2015. (Beta) - Premijer Švedske Stefan Loven izjavio je u ponedeljak posle susreta s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem da Švedska podržava proširenje Evropske unije, jer to donosi stabilnost i prosperitet celoj Evropi i izrazio nadu da će Srbija što pre postati deo evropske porodice.

Vučić je posle razgovora izrazio nadu da će Srbija moći da sprovede sve željene reforme i >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da će nakon dobijenog aranžmana sa MMF-om i paketa ekonomskih mera uspeti da privuče što više stranih investicija, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučić je švedskoj vladi zahvalio na stalnoj podršci evropskim integracijama Srbije, kao i na pomoći upućenoj nakon poplava.

Premijer Srbije pozvao je švedskog kolegu da poseti Srbiju što je on prihvatio rekavši da će poseta uslediti vrlo brzo, dodaje se u saopštenju.

Jednodnevnu posetu Švedskoj Vučić je počeo sastankom s predstavnicima najvećih švedskih kompanija koje učestvuju na Poslovnom forumu u organizaciji Trgovinske komore Švedske.

Na tom sastanku on je predstavio program ekonomskih i zakonskih reformi koje sprovodi vlada Srbije i zatražio savete švedskih poslovnih ljudi kako da Srbija popravi investicione uslove, kako bi privukla više stranih investitora.

Premijer Srbije u Stokholmu je razgovarao i sa prvim zamenikom predsednika Parlamenta Švedske Tobijasom Bilstromom o evropskom putu Srbije i bilateralnim odnosima.

U tom razgovoru on je istakao da je "strateški cilj Srbije da postane članica EU" i da čini sve kako bi taj cilj ispunila.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.