Sve dublji jaz severa i juga u EU

Izvor: B92, 09.Dec.2010, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve dublji jaz severa i juga u EU

London -- Fajnenšel tajms piše da je prošlomesečna operacija spasavanja Irske od stečaja izazvala političke potrese u nekim članicama Evropske unije.

To je podstaklo strahovanja u Briselu da se produbljuju podele između severa i juga.

Londonski list, kako prenosi Bi-Bi-Si, upozorava da bi taj jaz, koji je sve vidiljiviji, mogao da umanji sposobnost EU da uspešno rešava dužničku krizu.

Na proteklom sastanku ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finansija u Briselu, pored Nemačke su se i Holandija i Austrija usprotivile predlozima da se uveća fond za spasavanje "perifernih zemalja" obrvanih dugovima, poručujući im da, umesto što traže pomoć, smanje potrošnju.

Evropski komesar Oli Ren je upozorio da su centrifugalne sile u Evropskoj uniji u ovom trenutku veoma jake, da svako za svoje teškoće krivi Evropu i da to otežava ekonomski oporavak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.