Švajcarska će poslati novčanu pomoć Srbiji i Makedoniji

Izvor: NTV.rs, 30.Avg.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska će poslati novčanu pomoć Srbiji i Makedoniji

BERN – Švajcarska je danas saopštila da planira da uputi finansijsku pomoć Srbiji, Makedoniji i BiH kako bi mogle da reše situaciju vezanu za veliki broj migranata i izbeglica koje prolaze preko njihovih teritorija u nastojanju da stignu do EU.
Švajcarsko ministarstvo inostranih poslova je potvrdilo izveštaj objavljen u listu „NŽ am Zontag“ da Švajcarska namerava da uputi tu pomoć balkanskim zemljama, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << prenosi AFP.
Na osnovu izveštaja u švajcarskom listu, Bern planira da pošalje više od 93.000 evra, ali portparolka ministarstva spoljnih poslova Švajcarske Silvija Miler rekla je agenciji AFP da će ta suma tek biti utvrđena.
Ona je dodala da će se o ovom pitanju najverovatnije razgovarati na bilateralnom sastanku zvaničnika Švajcarske i Srbije naredne sedmice, preneo je AFP.
Odluka Berna da uputi novčanu pomoć zbog migrantske krize poklapa se i sa mišljenjem većine Švajcaraca o načinu njenog rešavanja na osnovu danas objavljene ankete.
Švajcarska vlada inače predviđa da će ova zemlja sa osam miliona stanovnika primiti oko 30.000 zahteva za azil tokom ove godine i u 2016. prenosi AFP.
Tanjug 30 Avgust 2015 15:28
Foto Tanjug, T. Valič (ilustracija)

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švajcarska će poslati novčanu pomoć Srbiji i Makedoniji

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2015

Švajcarska je danas saopštila da planira da uputi finansijsku pomoć Srbiji, Makedoniji i BiH kako bi mogle da reše situaciju vezanu za veliki broj migranata i izbeglica koje prolaze preko njihovih teritorija u nastojanju da stignu do EU...Švajcarsko ministarstvo inostranih poslova je potvrdilo izveštaj...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.