Sutra se obeležava Dan studenata

Izvor: Blic, 03.Apr.2011, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra se obeležava Dan studenata

Univerzitet u Beogradu obeležiće Dan studenata, 4. april, koncertom Omladinskog orkestra Evropske unije u Centru Sava, u prisustvu predstavnika javnog, kulturnog i političkog života zemlje, rektora univerziteta u Srbiji, kao i studenata i studentskih organizacija.

Dan studenata obeležava se u znak sećanja na velike studentske demonstracije koje su organizovane u Beogradu 4. aprila 1936. godine, kada je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protestu zbog jačanja fašizma u Nemačkoj, ubijen student prava Žarko Milanović.

Omladinski orkestar Evropske unije jedan je od najprestižnijih i najdinamičnijih orkestara u svetu, koji ujedinjuje najtalentovanije mlade muzičare iz 27 zemalja EU, pod dirigentskom palicom najpoznatijih svetskih dirigenata.

Koncert počinje u 20 sati, a na programu su dela Vagnera i Lista. Koncertu će prisustvovati i ambasadori zemalja članica EU i drugih zemalja sveta, predstavnici evropskih institucija u Srbiji, javnog, kulturnog i političkog života zemlje, rektori univerziteta u Srbiji, kao i predstavnici studenata i studentskih organizacija.

Univerzitet u Beogradu u svom sastavu ima 31 fakultet, organizovane u četiri grupacije: društveno-humanistički, medicinski, prirodno-matematički i tehničko-tehnoloških nauka, 11 naučnih instituta, Univerzitetsku biblioteku i sedam centara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.