Šutanovac: Srbija zahvalna Bugarskoj na podršci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2010, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Srbija zahvalna Bugarskoj na podršci

SOFIJA -

Srpski ministar odbrane Dragan Šutanovac, koji danas boravi u poseti Sofiji, tokom susreta sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim i predsednicom parlamenta Ceckom Cačevom zahvalio se vlastima Bugarske na podršci koju Srbiji daju na putu ka Evropskoj uniji.

Šutanovac je na susretu sa bugarskim ministrom odbrane Anjuom Angelovom, premijerom i predsednicom parlamenta govorio o uzajamnoj saradnji vojski Srbije i Bugarske.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ta saradnja u oblasti vojne medicine i razmene iskustava je na izuzetno dobrom nivou i ubuduće očekuje da ta saradnja bude još poboljšana.

Ministar odbrane Srbije, posle razgovora s bugarskim ministrom odbrane Anjom Angelovim, rekao je da je Srbija zainteresovana da i ubuduće koristi vojne poligone u Bugarskoj.

Bugarski ministar odbrane pohvalio je saradnju vojski dve zemlje i saopštio da je sa srpskim ministrom razgovarao i o budućoj saradnji u oblasti razmene vojnih iskustava i vojne medicine.

Šutanovac je izrazio zahvalnost na podršci koju Srbija ima od bugarskih vlasti u regionalnoj saradnji i integracionim procesima. On je zahvalio na tome što je Bugarska dozvolila srpskoj raketnoj diviziji da koristi vojni poligon Šabla, koji se nalazi na bugarskom primorju.

Prema njegovim rečima, Srbija je zainteresovana da i ubuduće koristi taj poligon, kao i poligon Novo selo.

Ministar Angelov najavio je da će i bugarska vojska obavljati vežbe u vojnoj bazi "Jug" u blizini Bujanovca.

Dva ministra su razgovarala i o mogućnosti razmene iskustava i znanja u oblasti mirovnih misija.

Srbija je zainteresovana i za mogućnost razmene kadeta dveju armija, a postoji mogućnost da se oficiri bugarske armije obučavaju u Srbiji, izjavio je Šutanovac.

Ministar Šutanovac pozvao je bugarskog ministra da poseti Sajam vojne opreme koji će biti održan u junu 2011. godine u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.