Suspendovano milijardu evra za projekte u Rumuniji

Izvor: RTS, 07.Maj.2015, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovano milijardu evra za projekte u Rumuniji

Rumunski premijer Viktor Ponta rekao je da je EU suspendovala sredstva u vrednosti od jedne milijarde evra za finansiranje projekata u Rumuniji zbog optužbi o korupciji i nepravilnostima.
Rumunski premijer Viktor Ponta rekao da postoji ogroman problem sa pritužbama koje automatski istražuje Olaf, evropsko telo zaduženo za ispitivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << budžetskih nepravilnosti u Uniji, prenosi Beta.

Ponta je rekao na sastanku sa stranim novinskim agencijama da se isplata novca zaustavi ukoliko postoji neka sumnja u vezi sa predmetom i da ne može da se traži novac od Unije.
Rekao je da će se projekti finansirati iz budžeta ukoliko do 31. decembra nema presude u tim slučajevima.
Rumunski premijer je objasnio da se optužbe odnose na projekte o ljudskim resursima, vodosnabdevanje i projekte podzemne železnice vredne 400 miliona evra.
Kako navodi AP, Rumunija je nedavno krenula u akciju suzbijanja korupcije na visokom nivou.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.