Šulc: EU nije čarobni štapić za Hrvatsku

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jun.2013, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šulc: EU nije čarobni štapić za Hrvatsku

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc izjavio je danas da putuje u Zagreb da bi proslavio istorijski događaj ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, ali je i ukazao da to neće doneti nikakav čarobni štapić za rešenje krize u toj zemlji.

Vatromet u Zagrebu povodom ulaska u Evropsku uniju  

Šulc je rekao da će Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dobiti sredstva iz fondova (EU) da izgradi puteve, očisti prirodnu i životnu sredinu, pospeši istraživanje i razvoj, a EU će pomoći mnogim ljudima da se izvuku iz bede i osavremene privredu.

 

Predsednik Evropskog parlamenta podvukao je da je dobra vest kad se porodica uvećava, naročito evropska porodica vrednosti, predana demokratiji, pravdi i vladavini prava.

 

"Evropa", dodao je Šulc, "čini još jedan važan korak ka ponovnom ujedinjenju, a EU je od osnivanja bila obećanje za mir".

 

"A za Zapadni Balkan, područje koje je samo pre nekoliko godina gurnuto u stranu i razoreno ratom, Evropa je postala magnet mira i promene", zaključio je avropski zvaničnik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.