Sud pravde: putnici kojima je kasnio let imaju pravo na nadoknadu

Izvor: EurActiv Srbija, 24.Okt.2012, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud pravde: putnici kojima je kasnio let imaju pravo na nadoknadu

Sud pravde Evropske unije u Luksemburgu potvrdio je 23. oktobra raniju presudu da putnici kojima je kasnio avionski let imaju pravo na naknadu. Putnici koji su stigli na krajnju destinaciju tri sata kasnije nego što je predvidjeno rasporedom, mogu da zatraže nadoknadu od aviokompanije od 250 do 600 evra, osim ako kašnjenje nije izazvano vanrednim okolnostima. Sud smatra da su putnici kojima kasni avion pretrpeli istu štetu kao i oni kojima je let otkazan u poslednjem trenutku: izgubljeno vreme. Prava domaćih putnika regulisana su dokumentom Prava putnika u vazdušnom saobraćaju Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

EU će putnicima dati nadoknadu za kašnjenje leta

Izvor: Vostok.rs, 24.Okt.2012

24.10.2012. -..Putnicima aviokompanija iz Evropske unije, pri kašnjenju letova više od tri sata, biće isplaćivana naknada, ukoliko odlaganje nema veze sa vanrednom situacijom. Ova odluka je doneta, kako navode britanski mediji, od strane vrhovnog sudskog organa EU - Evropskog suda pravde u Luksenburgu...Tehnički...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.