Stefanović: Nema prepreka ka EU

Izvor: B92, 26.Maj.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nema prepreka ka EU

Beograd -- Šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović kaže da je hapšenjem Mladića uklonjena poslednja prepreka za dobijanje kandidature za članstvo u EU.

Stefanović je rekao da pitanje Ratka Mladića i evropskih integracija nikada nisu bile teme dijaloga sa Prištinom.

Sa druge strane, Stefanović navodi da će rešavanje saradnje sa Haškim tribunalom pozitivno delovati na opštu klimu i omogućiti Srbiji da se sa više snage bori za svoju poziciju i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << interese.

Nakon razgovora sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton, Stefanović kaže da Srbija sada može sa novom energijom da krene u nastavak dijaloga s Prištinom.

Govoreći o susretu sa Ešton, Stefanović je rekao da se radilo o veoma konstruktivnom sastanku za koji je izrazio nadu da će pomoći da se otklone prepreke u razgovorima sa Prištinom i da će, već sredinom juna u Briselu, biti rešena sva pitanja, poput katastra, slobode kretnja, telekomunikacija i matičnih knjiga.

Stefanović je negirao medijske navode da je poseta Ketrin Ešton bila smišljena s ciljem pritiska na Beograd ili donošenja gotovih rešenja.

"Ako je ova poseta bila pritisak, želim puno takvih pritisaka u budućnosti", rekao je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić,   Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.