Stefanović: Nastavak dijaloga u ponedeljak

Izvor: S media, 16.Nov.2011, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nastavak dijaloga u ponedeljak

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović najavio je večeras da će dijalog sa Prištinom biti nastavljen u ponedeljak u Briselu i da će jedna od tema biti administrativni prelazi.

Stefanović je televiziji Pink rekao da u njegovim današnjim razgovorima s posrednikom Evropske unije Robertom Kuperom preko video linka nije pronadjeno rešenje za administrativne prelaze, ali da će >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << razgovor biti nastavljen i sutra.

Stefanović je rekao da je Kuperu ponudio predloge za rešenje problema u vezi sa administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje, ali nije precizirao o čemu je reč.

Stefanović: Nastavak dijaloga do kraja novembra

Posvađali se Oliver Ivanović i Borislav Stefanović

Stefanović: Vrlo smo blizu dogovora sa Prištinom

"Nastavićemo da tražimo rešenje. Jako je teško. Ne može se Srbija naterati da administrativne prelaze tretira kao državnu granicu", rekao je Stefanović upitan o izjavama iz Prištine da će Srbija dogovorom o administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje priznati da je to državna granica.

Stefanović je ocenio da su takve izjave kosovskih zvaničnika "za unutrašnju upotrebu".

Govoreći o predstojećim razgovorima u Briselu, Stefanović je rekao da će, pored administrativnih prelaza, biti reči i o regionalnom predstavljanju Prištine i univerzitetskim diplomama.

Upitan o sutrašnjem sastanku u Beogradu sa predstavnicima Srba sa severa Kosova, Stefanović je rekao da je važno da se često sastaje sa njima i da ih obaveštava o detaljima razgovora s Prištinom.

Na pitanje o odluci Vlade da se kopije matičnih knjiga predaju kosovskim vlastima, Stefanović je rekao da one neće biti predate kosovskim vlastima već Evropskoj uniji i Ujedinjenim nacijama.

"Vlada je donela uredbu kojom se kopije ustupaju Evropskoj uniji i Ujedinjenim nacijama i time se ne narušava Ustav. Srbija će nastaviti da obavlja svoju funkciju na Kosovu i Metohiji", rekao je Stefanović.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Brnjak

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.