Stefanović: Kuper odgodio pregovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2011, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Kuper odgodio pregovore

BEOGRAD -

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je da peta runda pregovora Beograda i Prištine nije odložena na insistiranje Beograda, već u dogovoru sa posrednikom Evropske unije Robertom Kuperom, kako bi se obema stranama dalo više vremena za moguće dogovore.

"Svi smo se saglasili da naredni sastanak bude održan do kraja juna", rekao je Stefanović u intervjuu za Novosti.

Priština je svojim optužbama i ovoga puta prenaglila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i pokazala da nikako ne uspeva da u punoj meri konstruktivno pristupi dijalogu, ocenio je Stefanović.

On je izneo uverenje da će se na junskom sastanku konačno doći do opipljivih rešenja, ali da ona neće podrazumevati stavljanje parafa na neke konkretne sporazume.

"To će biti dogovori za koje će se dve vlade obavezati da će ih implementirati u praksi. Kod četiri otvorene teme realno možemo da napravimo pomak, a to su matične knjige, katastar, sloboda kretanja i delimično pitanje telekomunikacija", istakao je Stefanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.