Stabilnost u regionu osigurava samo članstvo u EU

Izvor: BKTV News, 10.Jun.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stabilnost u regionu osigurava samo članstvo u EU"

Johanes Han, evropski komesar za proširenje i susedsku politiku, izjavio je danas da članstvo u Evropskoj uniji obezbeđuje stabilnost na Zapadnom Balkanu.

On je dodao da je za to potrebno da se zemlje regiona pripreme za pristupanje.

"Stabilnost u regionu se može osigurati samo ako ove zemlje postanu deo EU, ali za to je potrebno da se pripreme, u smislu ekonomije i vladavine prava", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je Han na Evropskom forumu u Vahauu.

On je podsetio da je nedavno bio u poseti Srbiji i Crnoj Gori i dodao da je taj region i danas krajnje nestabilan i krhak. Han je dodao da proces proširenja nije popularan među građanima EU, ali da treba da im se objasni da je u interesu same Evrope napredovanje procesa proširenja.

Govoreći o budućoj ulozi Evrope u svetu, Han je rekao da Evropa velike izazove današnjice može da savlada samo zajedno.

"U globalnom svetu treba da pokušamo da delujemo. Ima puno oblasti gde samo zajedničko evropsko delovanje donosi uspeh", rekao je on.

Kako je objasnio, nije dovoljno da EU reaguje, već mora da deluje. Prema njegovim rečima, potrebno je da Evropa investira u svoju bezbednost, ali ne samo finansijski.

"Ili izvozimo stabilnost ili uvozimo nestabilnost", rekao je Han.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Han: Stabilnost na Zapadnom Balkanu moguća samo ako zemlje regiona postanu deo EU

Izvor: Blic, 10.Jun.2017

Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han izjavio je danas da članstvo u Evropskoj uniji obezbeđuje stabilnost na Zapadnom Balkanu, ali da je za to potrebno da se zemlje regiona pripreme za pristupanje...- Stabilnost u regionu se može osigurati samo ako ove zemlje postanu deo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.