Srpski prasići od 2013. ponovo u EU

Izvor: B92, 28.Feb.2012, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski prasići od 2013. ponovo u EU

Beograd -- Srbija će krajem godine moći od Evropske unije da traži dozvolu za izvoz svinja u zemlje članice, ukoliko se do tada ne pojave nova žarišta klasične kuge svinja

Budimir Plavšić iz Uprave za veterinu kaže da je "dve godine od poslednjeg slučaja klasične kuge svinja momenat kada možemo da tražimo sertifikat da bi se žive svinje izvozile u EU, a to ističe krajem ove godine. Tada ćemo pozvati inspekciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropske unije i ako oni utvrde da je to dobro onda imamo mogućnost da izvozimo u zemlje EU".

On navodi da je izvoz prerađenih svinjskih proizvoda dozvoljen u zemlje EU, ali ne i živih svinja dokle god se vrši vakcinacija protiv klasične kuge kod tih životinja.

"Inače EU dozvoljava uvoz proizvoda od svinja iz Srbije. Izvoz je dozvoljen i u Carinski savez Rusije, Belorusije i Kazahstana", rekao je Plavšić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija traži dozvolu za izvoz svinja

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2012

BEOGRAD - Srbija će krajem godine moći od Evropske unije da traži dozvolu za izvoz svinja u zemlje članice, ukoliko se do tada ne pojave nova žarišta klasične kuge svinja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Do 2013. zahtev za izvoz svinja u EU

Izvor: EurActiv Srbija, 29.Feb.2012, 13:21

Srbija će krajem godine moći od Evropske unije da traži dozvolu za izvoz svinja u zemlje članice, ukoliko se do tada ne pojave nova žarišta klasične kuge svinja, izjavio je 28. februara Budimir Plavšić iz Uprave za veterinu. Iz Srbije se u EU mogu izvoziti mesne preradjevine, ali je sirova svinjetina...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.