Srpska dijaspora  je već u EU

Izvor: Vesti-online.com, 22.Maj.2014, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska dijaspora je već u EU

U Bad Homburgu je održan Evropski fest u organizaciji Nade i Dženet Stojković, a pod pokroviteljstvom Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD). Počasni gosti bili su Udo Bulman, poslanik SPD u Evropskom parlamentu i Elke Bart, član parlamenta pokrajine Hesen.

Nada Stojković, Krsta Prtljaga, Elke Bart, Udo Bulman, Zdravko Mitrović i Svetlana Ilić

 

U foajeu Kurhausa postavljeno je nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << štandova na kojima su se predstavile nacije koje žive u ovom gradu. Pored kulinarskih specijaliteta, u kulturnom programu učestvovali su umetnici i folklorne grupe. Srbiju je na ovoj manifestaciji predstavljao Centralni savet Srba u Hesenu.

- Na 21. Evropskom festu želimo i mi da damo naš doprinos i pokažemo da je Srbija preko naše dijaspore već odavno u Evropskoj uniji. Pored našeg, srpskog štanda, ovde se nalaze i štandovi Alevita, Rumuna, Grka, Turaka, Mađara, Italijana, a svoj štand su imali i predstavnici religije Bahai - rekla je organizator Nada Stojković.

U kulturnom delu programa našu zemlju predstavio je Miodrag Stojković.

- Organizovali smo naš, srpski štand uz veliku pomoć vrednih članova Srpskog kulturnog umetničkog društva Oro iz Frankfurta - rekla je Vida Vučković, predsednik CSSH.

- Ovo je jasan znak našim sugrađanima poreklom iz drugih država da se radujemo jer zajedno živimo, radimo i zajedno sa njima slavimo. U našem gradu živi veliki broj vaših sunarodnika koji, iako su ovde godinama, nemaju mogućnost da ostvare sva prava jer Srbija još nije u EU. Najbolji primer je organizator, Nada Stojković, koja je više od 20 godina član u SPD, vrlo je aktivna i član predsedništva u našem gradu, ali ne može da glasa jer ima srpski pasoš. Za mene, kao političara je to motivacija da ovakve stvari koje su politici pogrešne, ispravimo - rekla je na kraju Elke Bart.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.