Srećković: Preokret greška za SPO

Izvor: B92, 10.Dec.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećković: Preokret greška za SPO

Novi Sad -- Povodom razrešenja s mesta potpredsednika SPO, ministar Srđan Srećković kaže da se radi o "izrežiranoj nedemokratskoj reakciji".

Srećković je rekao da nije tajna da se u poslednjih nekoliko meseci nije slagao s politikom SPO-a i da smatra da je saradnja s pokretom "Preokret" greška.

Na današnjoj sednici Glavnog odbora SPO je većinom glasova od 98 za i 3 protiv, doneo odluku o razrešenju Srđana Srećkovića sa funkcije potpredsednika SPO.

Srećković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je razrešen zbog kontinuiranog kršenja odluka organa stranke i nepoštovanja Programa SPO.

"Ova odluka ni na koji način neće uticati na odnos SPO prema Vladi, jer je taj odnos uslovljen isključivo napretkom Srbije na putu ka Evropskoj uniji, što po važnosti prevazilazi bilo koje kadrovsko pitanje unutar stranaka", kaže Nemanja Starović portparol SPO.

Srećković je razrešen zbog kontinuiranog kršenja odluka organa stranke i nepoštovanja Programa SPO.

"Takozvana odluka o smeni sa mesta potpredsednika SPO je izrežirana nedemokratska reakcija na moje nepristajanje da podlegnem neprekidnim pritiscima i da budem opozicija unutar Vlade Srbije, odnosno da opstruiram državnu politiku definisanu koalicionim sporazumom i programom rada Vlade iza koga većinski stoji i Skupština Srbije", piše u saopštenju Srđana Srećkovića.

U saopštenju piše da "nije tajna da se ne slažem sa onim što se poslednjih meseci u javnosti predstavlja kao politika Srpskog pokreta obnove prema Kosovu i Metohiji, a što zapravo predstavlja dovođenje u pitanje zaštitu naših državnih interesa, ali i otežava pronalazak kompromisnog rešenja preko potrebnog za stabilnost regiona" i dodaje se da je saradnja s pokretom "Preokret" u suprotnosti sa interesima SPO.

"Program i politiku Srpskog pokreta obnove svim srcem i svim svojim potencijalima zastupao sam punih devetnaest godina, a poslednjih sedam kao potpredsednik stranke. Međutim, ono što se u poslednje vreme pokušava profilisati kao politika i program Stranke ne razumem i ne znam da zastupam, jer to nije Srpski pokret obnove, a to misle i znaju gotovo svi članovi stranke", zaključio je bivši potpredsednik SPO mr Srđan Srećković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.