Srbiji još 7,3 miliona evra od EU za upravljanje migracijama

Izvor: N1 televizija, 22.Dec.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji još 7,3 miliona evra od EU za upravljanje migracijama

Evropska komisija je odobrila dodatnu pomoći Srbiji u vrednosti od 7,3 miliona evra za upravljanje migracijama, rečeno je na sastanku ministra za socijalna pitanja, Aleksandra Vulina i šefa Delegacije EU u Srbiji, Majkla Devenporta.

Sredstva će se koristiti za obezbeđivanje adekvatnog smeštaja za izbeglice i migrante, finansiranje operativnih troškova prihvatno tranzitnih centara i centara za maloletnike bez pratnje u Srbiji, kao i plata dodatnog osoblja koje će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << angažovano za rad u tim centrima.

Ovo je direktna podrška EU budžetu Srbije a novac je namenjene ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Komesarijatu za izbeglice i migracije i Ministarstvu unutrašnjih poslova, saopšteno je posle sastanka.

Devenport se zahvalio srpskim vlastima što u migrantskoj krizi i dalje postupaju na human i odgovoran način, "u tesnoj saradnji sa EU i njenim zemljama članicama".

Naglasio je da će saradnja biti još važnija kada nastupi nova godina, "kao i da će EU i ubuduće nastaviti da pruža podršku republičkoj vladi i lokalnim zajednicama", saopštilo je ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ova podrška je deo novog paketa EU od 12 miliona evra za podršku Srbiji u rešavanju migracionog izazova tokom 2017. ;

Ukupna finansijska podrška EU za Srbiju u ovoj oblasti od početka krize do sada premašuje 50 miliona evra, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.